krista@hierontai.fi / 0400 564 302

Hierontapalvelut

Palvelut

urheiluhieronta, hieronta, herttoniemi, hieroja, koulutettu hieroja

Hoitomuotona hieronta sopii lähes kaikille, sillä hierontaotteet ja -tekniikat ovat muokattavissa asiakkaan rajoitteet huomioon ottaen. Toteutan hoitoni aina asiakaslähtöisesti asiakasta haastatellen ja kuunnellen, tarpeen mukaan lihaksistoa ja liikeratoja testaten sekä havainnoiden, jolloin saamme rakennettua hoidosta juuri sinulle sopivan kokonaisuuden. Osaamiseni perustana on koulutetun hierojan tutkinnon aikana hankittu vahva anatomian ja erilaisten hierontatekniikoiden osaaminen, joiden lisäksi olen hankkinut lisäoppia erilaisissa jatkokoulutuksissa. Hieronnan lisäksi ohjaan mielelläni kotona tehtäviä kehonhuollon harjoitteita hoidon päätteeksi, sillä kokemusteni mukaan näin saat asiakkaana suurimman hyödyn hoidosta ja pystyt myös itse hoitotulosta ylläpitämään. UKK-sivulta voit lukea lisää yleisimmistä hierontaan liittyvistä kysymyksistä. Mikäli olet epävarma, sopiiko hieronta sinulle tai sinulla on muuta kysyttävää hoidoista ennen ajan varaamista, saat minuun helpoiten yhteyden sähköpostitse krista@hierontai.fi.

Alempana voit tutustua tarkemmin hierontapalveluideni sisältöön ennen ajanvarausta.

 

Varaa aika

hieronta, imukuppihieronta, koulutettu hieroja, hierontai, dry needling, kuivaneulaus, triggerpistekäsittely

Hoitava hieronta

Kun haluat helpotusta kipuun, särkyyn ja kolotukseen sekä liikuntaelimistön vaivoihin.

Hoitava hieronta on sopiva valinta, kun toivot apua tiettyyn tuki- ja liikuntaelimistön ongelmaan tai kiputilaan. Käynnin aikana suunnittelemme ja toteutamme sinulle sopivan hoidon hyödyntäen osaamistani laajasti. Klassisten hierontatekniikoiden lisäksi hoitoon voidaan liittää tarvittaessa mobilisoivaa hierontaa, kylmä- tai lämpöhoitoa, kinesioteippausta tai dry neelingiä eli akupunktioneuloin tehtävää triggerpistekäsittelyä.

 • 30min  42€
  (Täsmäkäsittely rajatulle kehon alueelle, esim. pohkeet tai niska)
 • 45min 52€
  (Yhden ongelma-alueen hoito, esim. niska-hartiaseutu tai alaraajat tai yläraajat)
 • 60min 62€
  (Kahden ongelma-alueen hoito, esim. niska-hartiaseutu ja alaselkä tai alaraajat ja alaselkä)
 • 90min 82€
  (Kahden tai useamman ongelma-alueen hoito, esim. alaraajat ja koko selkä) 

 

rentoutuminen, hieronta, hyvinvointi, hieroja

Rentouttava hieronta

Kun haluat rentoutua arjen kiireiden keskellä ja ylläpitää hyvinvointiasi.

Rentouttava hieronta sopii sinulle, kun haluat keskittyä oman hyvinvointisi tukemiseen ja stressinhallintaan sekä parempaan palautumiseen. Hoidon aikana keskitymme kehon stressitason laskemiseen ja hermoston rauhoittamiseen lempeitä ja rentouttavia hierontaotteita käyttäen. Hoitoon on mahdollista yhdistää myös lämpöhoitoa sekä Frantsilan ihania yrttihoitoöljyjä.

 • 30min 42€
 • 45min 52€
 • 60min 62€
 • 90min 82€

 

purentalihasten hieronta, voice well, bruksaus, purentahoito, purentalihakset, narskuttelu

Purentalihasten hieronta

Purentalihasongelmiin ja stressistä aiheutuviin purentalihasten toimintahäiriöön voidaan vaikuttaa ennaltaehkäisevästi ja niitä voidaan hoitaa jo aikaisessa vaiheessa hieronnalla. Lisäksi hoitoa voidaan hyödyntää ennen purentakiskon ottamista, näin saadaan pehmytkudosten kireydet pois ja kisko sopii myös paremmin. Purentalihasten hoito sisältää erilaisia manuaalisia hoitomenetelmiä, esim. perinteistä tai mobilisoivaa hierontaa, faskia- ja nivelkäsittelyä. Asiakkaan tilanteesta ja tarpeista riippuen pidempien hoitoaikojen (60/90min)  yhteydessä voidaan hoitoa laajentaa esim. käsiin tai vaikkapa koko vartalon alueelle. Purentalihasten hieronnan ohessa voimme käyttää myös dry needling -hoitoa.

Purentalihasten hieronnalla voidaan

 • poistaa jännitystiloja purentalihaksista ja palauttaa leukanivelen toimintahäiriöistä aiheutuvia kipu- ja toimintahäiriöitä
 • vähentää purentalihasjännityksiä ja niistä aiheutuvia kiputiloja
 • helpottaa päänsärky-, migreeni- ja muita pään alueen särkyoireita

Purentalihaskäsittely alkaa asiakkaan tutkimisella ja hoitoalueen määrittämisellä. Hoidettavia alueita ovat erityisesti kasvojen miimiset lihakset, rintakehä, niska, kaula, purentalihakset, leukanivel ja kieli, mutta myös selkä, kädet ja muut kehonalueet asiakkaan tarpeen mukaan. Hoidon jälkeen asiakkaalle annetaan kotiohjeita, joiden avulla voi itse muuttaa toimintaa joka purentalihaksiin on aiheuttanut jännityksiä. Oma harjoittelu on tärkeää, jotta muutos purennan aiheuttamiin jännityksiin saadaan vähenemään, toivottavasti myös loppumaan.

Opiskelen parhaillaan VoiceWell® -hoitajaksi ja lisää menetelmästä voit lukea kouluttajani Kirsti Leppäsen sivuilta. Omat VoiceWell® -opintoni jatkuvat syksyllä 2020, Basic level / purentahoito -osion ja näytön olen suorittanut keväällä 2020. Tämän lisäksi olen käynyt muita purennanalueen toimintahäiriöihin ja niiden hoitoon keskittyviä koulutuksia.

 • 45min 57€
 • 60min 67€

 

Hieronnan lisäpalvelut

dry needling, kuivaneulaus, triggerpiste, triggerpistekäsittely, kivunhoito, kivun lievitys

Dry needling eli triggerpisteiden käsittely akupunktioneuloin

Dry needling eli kuivaneulaus on akupunktioneuloilla tehtävä hoito, jonka tavoitteena on lievittää kipua ja rentouttaa lihaksistoa. Hoito perustuu länsimaiseen lääketieteelliseen tutkimukseen ja neulan aikaan saamaan paikalliseen stimulaatioon kehon immuunijärjestelmässä sekä kehon omien paranemis- ja kivunlievitysprosessien aktivointiin neulalla. Kuivaneulatessa käsitellään pehmytkudoksessa sijaitsevia triggerpisteitä, jotka voivat aiheuttaa erilaisia heijastekipuja ympäristöönsä. Pinnallisemmalla neulotuksella voidaan lisäksi helpottaa heijastealueen kipua esimerkiksi nivelsairauksissa.

Neulahoidon vaste on yleensä hyvä ja vaikutuksen huomaa nopeasti. Teen neulahoidot pääsääntöisesti aina hieronnan yhteydessä.

Lue lisää Suomen dry needling yhdistyksen sivuilta: https://www.dryneedling.fi/dry-needling/

Esteet dry needling -käsittelylle:

 • verenvuotosairaus
 • lääkitys, joka altistaa veren verenvuodolle
 • neulapelko
 • akuutti vamma
 • hoidettavassa raajassa lymfanestekierron häiriö
 • infektio / tulehdus / kuume


 • 30min 45€
 • 45min 55€
 • Hierontahoitojen yhteydessä ilman lisäveloitusta

Kuivakuppaus

Kuivakuppaus eli imukuppihieronta on silikonisia imukuppeja käyttäen tehtävä hoito, jossa iholle asetettavan kupin sisälle muodostetaan kevyt alipaine, joka nostaa pehmyt kudosta kevyesti. Hoito vilkastuttaa pinnallista verenkiertoa ja toimii hyvin rentoutuksena ja kivunlievityksenä.

Kinesioteippaus

Kinesioteippauksella voidaan tukea ja ohjata kehoa lempeästi optimaalisten liikesuuntien harjoittamiseen. Lisäksi teippausta voidaan käyttää kivunlievitykseen paikallisesti sekä turvotuksen poistamisen tukihoitona. Teippauksen vaikutus perustuu teipin iholle luomaan sensoriseen eli tuntoaistimuksen stimulaatioon, jolla ns. herätellään hermostoa teipatulta alueelta. Kinesioteippi on puuvillainen, joustava teippi, joka ei rajoita liikettä. Teippien liimat ovat allergiatestattuja eivätkä yleisesti ottaen aiheuta oireita puhtaalla, ehjällä ihopinnalla käytettyinä.

Kylmä- ja lämpöhoito

Hierontojen yhteydessä käytössä on lämpöhauteessa lämmitettävät lämpöpakkaukset, joita voidaan käyttää hoidon yhteydessä rentoutumisen tehostamiseen. Kylmähoitoina käytössä on kylmägeeli sekä perinteinen jääpalahoito, joita voidaan tarvittaessa käyttää kivunlievitykseen paikallisesti.


Varaa aika

 

Potilasrekisteri- ja tietosuojaseloste
Asiakasrekisteri- ja tietosuojaseloste

Hierontai

Koulutettu hieroja Krista Heikkinen

Palautumista ja parempaa oloa ammattimaisin ottein.

Krista lomalla 21.-29.6.2021

Hierontai, Hitsaajankatu 6 (2.krs), 00810 Helsinki

© Pienen Budjetin Nettisivut - Niku Creative